Fönster puts tips

Värdefulla tips när du ska städa ditt hus
October 29, 2017

Glasrengöring är en nödvändig uppgift för alla husägare med fönster i sitt hem. Om du har många fönster eller flera stora fönster i ditt hem kanske du vill kontakta städfirma malmö för rengöring av glas, eftersom en felaktig rengöringsteknik kan förvärra problemet och göra dina fönster tråkiga. Vanligtvis borde du rengöra dina fönster två gånger per år för att de ska förbli så rena som möjligt, eftersom det kan göra ditt hem ljusare och mer inbjudande till andra. När det gäller rengöring av glas har du vanligtvis två alternativ: rengöring av dina fönster själv eller att hyra en professionell fönsterputsare för att rengöra dem för dig.

Eliminerande strimmor

Det bästa sättet att se till att fönstren i ditt hem  är att eliminera strimmor, som uppstår när rengöringslösningen förblir på fönster och torkar. För att hitta streck, torka ena sidan av ditt fönster vertikalt och den andra sidan horisontellt, eftersom det här låter dig se sidan med strecken. För att eliminera strimmor, skölj om fönstret och var noga med att torka fönstret mer noggrant med en gnist.

img_1

Tvätta fönster

För de flesta fönster bör du använda en hink med varmt vatten med några droppar diskmedel. Om du använder kemiska rengöringsmedel i stället för tvål eller milt rengöringsmedel, skydda eventuellt omgivande trä, eftersom kemikalier kan skada träet och dess finish. Var noga med att rengöra dina fönster när det är grumligt ute, eftersom en solig dag kan införa fläckar, strimmor  eftersom fönstret kan torka för tidigt. Mer tips finns hos städfirma i malmö.

Torka fönster

Du bör undvika att använda tidnings- eller pappershanddukar för att torka dina fönster, eftersom dessa material vanligen sprider smuts runt fönstret istället för att ta bort . Använd i stället en trasa för att torka den från topp till botten för att undvika spill.

Anställa en professionell för glasrengöring

För stora glasrengöringsjobb bör du kontakta en professionell fönsterrengörare, eftersom professionella har den utrustning och den erfarenhet som krävs för att uppnå renaste och mest lysande fönster. Dessutom kan du anställa städfirma malmö för att rengöra dina fönster, så att du kan fokusera på andra saker, eftersom rengöring av ditt hem fönster kan ta flera timmar. En professionell fönsterrengörare kan också få tillgång till rengöringsmedel för industriell styrka, vilket kan skynda på processen och producera en strålande glans som du annars inte kan uppnå.

När fönstren i ditt hem behöver städas har du två alternativ: gör det själv eller hyr en professionell firma som städfirma malmö. Om du bestämmer dig för att rengöra dina egna fönster, bör du känna till lämpliga tekniker och ha rätt verktyg och material för att klara jobbet effektivt. Annars, för större glasrengöringsjobb bör du anställa en professionell, eftersom han eller hon har många års erfarenhet och utrustning med industriell styrka som kan ge bra resultat.